У Податковому кодексі є позитив. Один — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Податковому кодексі є позитив. Один

Казна та Політика
11630
Будь-яка людина, яка захоче займатися бізнесом, зможе, теоретично, зробити це сама, без підказок. Таку думку в коментарі для UBR.UA висловив народний депутат від КПУ, глава підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань податкової і митної політики Євген Царьков.
"За великим рахунком, в Податковому кодексі є лише один головний позитив. Він полягає в тому, що будь-яка людина, яка захоче займатися бізнесом, зможе теоретично це зробити сама. Вона може взяти кодекс, вивчити його уважно, а потім за ним жити і працювати. Це великий плюс. Тому що вивчити всю законодавчу базу, яка зараз регулює сферу оподаткування, практично нереально. Бухгалтери змушені постійно приходити до податкової інспекції, просити роз'яснення з того чи іншого питання. Наприклад, я кожного тижня, приходячи на засідання комітету, отримую теку змін, які ініціюють депутати. А поки кожна поправка буде підписана президентом і опублікована, минає час. Як всі ці процеси люди можуть відстежувати? Спробуйте розібратися в сотні різних законодавчих актів", - відзначив він.
Крім того, за словами політика, раніше, якщо підприємець помилявся в бухгалтерських документах, він апріорі ставав порушником і злочинцем. А тепер ця тактика міняється. "І я вважаю це головним досягненням Податкового кодексу, за яким платник податків визнається заздалегідь правим. По суті, це презумпція невинності для будь-якого платника податків", - упевнений депутат.
На його думку, віднині податкова інспекція не має права виписувати штраф, а повинна виконувати свою основну функцію - бути помічником підприємцю. "І зобов'язана буде йому вказати, що конкретно він неправильно сплатив або порахував. Але без будь-яких додаткових податкових навантажень. Якщо підприємець все вчасно потім оплачує, він не є порушником. Таким чином, людині стають зрозумілі його відносини з державою", - резюмував він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас