Київ має намір створити біржу для проведення інвестконкурсів до 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ має намір створити біржу для проведення інвестконкурсів до 2011

Казна та Політика
117
Київська міська державна адміністрація має намір створити біржу для проведення інвестиційних конкурсів до кінця 2010 року.
Про це в інтерв'ю виданню "Ділова столиця" сказав заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко.
Також він додав, що вже цього року місто планує на цій біржі провести близько 20 інвестконкурсів, у тому числі конкурси з будівництва паркінгів.
"Зараз ми працюємо над тим, щоб одержати ліцензію й зареєструвати свою біржу. До кінця року плануємо провести на ній понад 20 інвестконкурсів, у тому числі з будівництва наземних і підземних паркінгів, для яких уже готовимо 12 земельних ділянок", - сказав Крамаренко.
Він зазначив, що зараз на завершальній стадії перебуває аналіз інвестиційних договорів, які були укладені раніше.
З його слів, із цього аналізу слідує, що міська влада не мала на меті залучити реальних інвесторів, а конкурси проводилися для наближених компаній, у результаті чого комунальне майно й земля за безцінь передавалися приватним структурам.
Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація прогнозує виконання міського бюджету в 2010 році на 87%.
Зі слів Крамаренка, з метою збільшення надходжень до міськбюджету місто звернулося до Кабінету Міністрів із проханням дозволити реалізацію землі іноземним представництвам комерційних компаній і дипломатичних відомств й одержав від уряду згоду.
Зі слів першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, продаж землі іноземним компаніям дасть змогу залучити до кінця року близько 400 млн. гривень.
У травні Київська міська рада прийняла міський бюджет на 2010 рік з доходами 16,051 млрд. гривень і видатками 16,118 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас