Завтра - запуск швидкісного трамваю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра - запуск швидкісного трамваю

Казна та Політика
569
До запуску швидкісного трамваю всього два дні - по оновленому полотну він поїде 14 жовтня. Незважаючи на те, що швидкісний поки не справляє враження готового, від цих планів влада не відмовляється.
Вчора журналісти разом з чиновниками проїхалися від "Кільцевої дороги" до "Старовокзальної" на новому трамваї російського виробництва, які збирають на київському заводі електротранспорту.
Тут м'які і широкі сидіння, а трамвай їде плавно і абсолютно безшумно. Вагончик вміщає до 300 пасажирів (з них 56 - сидячі місця), що втричі більше, ніж в старих "чешках". Як розповів водій, зараз швидкість трамваю - 40 км/на годину (раніше було до 20 км/год), але при цьому від кінцевої до кінцевої без зупинок можна доїхати за 35 хвилин. Раніше шлях займав на 10 хвилин менше, пише газета Сегодня.
Водій пояснив, що справа в ремонті колії, і потім трамвай на деяких ділянках їхатиме 70 км/год.
Окрім цього, місто зараз має лише 10 нових складів, решта 7 - чеські, тільки капітально відремонтовані. Їх також обладнали м'якими сидіннями, але двері і майданчики з 3 рівнями залишилися старі. Спершу ходитимуть 17 трамваїв. З часом докуплять, і до Євро-2012 їх стане не менше 33, що дозволить істотно скоротити інтервал руху, стверджує міська влада.
На швидкісному трамваї апробовують новинку - на 5 станціях через турнікети можна буде пройти як по контактній картці, так і по талончику. Крім того, 4 трамваї вже розфарбували логотипами Євро, про що домовилися з УЄФА.
Зараз станції продовжують в авральному порядку доробляти. Заступник мера міста Анатолій Голубченко визнає, що до запуску трамваю не всі роботи будуть виконані в повному обсязі. З 11 станцій капітально відремонтували лише чотири, ще дві обіцяють відкрити в п'ятницю. Щоб доробити решту, потрібен ще як мінімум рік.
Міська влада також вирішила заощадити на ремонті двох підземних переходів - на станціях "Польова" і "Героїв Севастополя". Причому досить оригінальним способом - за рахунок художників-графітістів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас