МВФ: Ризики в світовій банківській системі збільшилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Ризики в світовій банківській системі збільшилися

Казна та Політика
551
Ризики в банківській системі збільшилися, уряди мають бути готові до рекапіталізації або реструктуризації деяких фінансових інститутів.
За прогнозом МВФ, з 2007 року загальний обсяг списань в світовій банківській системі складе 2,2 трлн. дол., при цьому три чверті списань припали на середину 2010 року. У квітні МВФ прогнозував загальний обсяг списань в обсязі 2,3 трлн. дол., передає Вести.ру.
Незважаючи на поліпшення прогнозу, МВФ відзначає, що довіра у фінансовій системі після боргової кризи в єврозоні повністю не відновилася, банки як і раніше схильні до ризиків, пов'язаних з суверенними облігаціями.
"Питання залучення фінансування, можливо, є основною проблемою, з якою стикаються банки у всіх регіонах, - відзначив директор департаменту МВФ з монетарної політики і ринків капіталу Жозе Віньялс. - Проте найсерйозніше ця проблема стоїть у Європі".
Рішучі дії європейських регуляторів у відповідь на боргову кризу, викликану обстановкою в Греції, а також оприлюднення підсумків стрес-тестів банків дозволили полегшити завдання залучення фінансування урядами і банками, відзначають експерти фонду.
Проте ризики для суверенних боргових зобов'язань залишаються високими, оскільки інвестори відзначають велике боргове навантаження урядів, що докладають зусиль для скорочення бюджетних дефіцитів.
"Значна невизначеність зберігається в світовій фінансовій системі, яка як і раніше є "Ахіллесовою п'ятою" відновлення світової економіки, - відзначають в МВФ. - З врахуванням цього необхідно надати державну допомогу банкам, як це робили раніше".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас