Леонід Козаченко: Ціни на продукти в Україні зросли на 15-16% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Леонід Козаченко: Ціни на продукти в Україні зросли на 15-16%

Аграрний ринок
333
Вартість продуктів харчування в Україні підвищилася майже так, як і в Євросоюзі. Але в Україні підвищення цін сприймають набагато болючіше, ніж в Європі, оскільки рівень доходів європейців на порядок вищий.
Про це під час відеоконференції на focus.ua повідомив президент Української аграрної конфедерації (УАК), голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко.
"На деякі види продовольства ціни піднялися на 50-60%. Скажімо, гречка подорожчала. Цукор не подорожчав. Поки що. Хоча є тенденція до підвищення цін на цукор. Тому середнє підвищення склало 15-16%", - відзначив він.
За словами Козаченка, ситуація в Україні відображає загальносвітову тенденцію. "У Євросоюзі теж сталося підвищення цін на продовольство. І це підвищення склало близько 17%. Приблизно стільки, скільки і у нас", - пояснює Козаченко.
В Німеччині й Польщі багато продуктів харчування дешевші, ніж в Україні. У той же час, відзначив президент УАК, вартість хліба набагато вища. "Ціна на хліб в ЄС в середньому в 10 разів вища, ніж в Україні. У нас реакція на зміну цін на хліб найболючіша. В Україні підвищення на 20 копійок - це вже скандал", - пояснив він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас