Китай багатий на мільярдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай багатий на мільярдерів

Казна та Політика
261
Найбільше число доларових мільярдерів в даний час проживає в Китаї, йдеться в опублікованій у вівторок доповіді дослідницької організації Hurun Research Institute.
За даними дослідження, в Китаї живуть 189 осіб, про яких достеменно відомо, що їх стан більше мільярда доларів, тоді як в реальності їх може налічуватися від 400 до 500, що і ставить Китай на перше місце в світі за числом доларових мільярдерів.
"Китай, можливо, володіє найбільшим числом мільярдерів у світі. Ми вже знаємо про 189 доларових мільярдерів, але можна з упевненістю стверджувати, що ми пропустили принаймні таку ж кількість, що означає від 400 до 500 мільярдерів", - заявив автор дослідження Руперт Хугверф.
На думку авторів дослідження, багаті китайці не схильні публікувати дані про свої активи, тому інформація, зібрана про них з відкритих джерел, як правило, буде заниженою. Найбагатшим китайцем, за версією Hurun, є власник корпорації Wahaha (виробник напоїв) Цзун Цинхоу із статками близько 12 мільярдів доларів.
Оцінки Hurun істотно відрізняються від даних списку Forbes, згідно з якими в Китаї мешкає всього 64 мільярдери, тоді як в США - 403. За даними Hurun, Китай також займає перше місце в світі за кількістю жінок-мільярдерів - в країні проживають 10 з 20 найбагатших жінок планети.
Загальне число китайців із станом понад 1 мільярд юанів (150 мільйонів доларів) складає 1363 людини, тим часом десять років тому таких людей в КНР налічувалося всього лише 24, наголошується в доповіді Hurun Richest People in China.
Автори дослідження відзначають зростаючі зв'язки китайських багатих з держструктурами - 173 юаневі мільярдери (12% списку) займали пости радників при різних державних структурах, що давало їм додаткові можливості з придбання контактів серед чиновників. 83 юаневі мільярдери були депутатами Всекитайських зборів народних представників, сім - делегатами 17 з'їзду КПК. Третина юаневих мільярдерів - члени КПК.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас