Ощадбанк не буде кредитувати будівництво доступного житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк не буде кредитувати будівництво доступного житла

Нерухомість
651
Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба вважає, що втрачена надія на відновлення кредитування будівництва доступного житла під прийнятні відсотки через Ощадбанк .
Про це заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба в інтерв'ю під час X Міжнародного економічного форуму в Трускавці (Львівська обл.).
За його словами, практично втрачена надія на вирішення питання відновлення кредитування будівництва під прийнятні відсотки через Ощадбанк. "Для будівельних компаній зараз нереально отримати кредит в гривнях. По-перше, коли банкіри купують під 19% цінних паперів, які видає Мінфін, то виникає питання - навіщо їм займатися будівництвом?", - пояснює він.
"Голова НБУ Володимир Стельмах говорив мені що зараз в банків є 17 млрд дол. ліквідності. Кошти можна було б направити в будівництво. Але банки не поспішають. Я звертався до посла Росії, готуємо пропозиції для банку ВТБ", - розповів міністр.
За словами Яцуби, Мінрегіонбуд готував пропозиції щодо кредитування будівництва нерухомості в Україні і для китайців. "Проте китайці, як правило, дають лише зв'язаний кредит. Тобто беріть кредит, але беріть китайців на виробництво", - пояснює він. - Я і на це погоджуюся. Тому що у нас не так багато робочих рук в будівельній галузі, і ми готові частину проектів і за такою схемою будувати".
Яцуба уточнив, що не все залежить від платоспроможності людей, а не національності банку. "Ми надамо кредит будівельникам, а хто надасть кредити людям під будівництво? Країна будувала за гроші людей, і після того, як зміниться ситуація з доходами, лише тоді будуть зміни в будівництві житла", - завірив міністр.
Нагадаємо, що в червні прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив ВАТ Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ) забезпечити активне кредитування будівництва в країні.
Як повідомлялося раніше, в рамках держпрограми підтримки завершення будівництва житла з високим ступенем готовності забудовники перші 34 житлові недобудови в Україні почнуть отримувати пільгові кредити під 12-13% річних в гривні з липня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас