Влада Шанхаю схвалила політику "одна сім'я - одна додаткова квартира" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Шанхаю схвалила політику "одна сім'я - одна додаткова квартира"

134
В найбільшому китайському місті заборонили купувати третю квартиру на сім'ю на додачу до двох, що вже є. Вводяться й інші заходи "охолодження" місцевого ринку нерухомості.
Вказана заборона стосується як первинного, так і вторинного житла. Шанхайська адміністрація підкреслює, що це тимчасово, але терміни її дії не встановлюються. Видно, вона буде скасована, як тільки вартість житлової нерухомості піде на спад.
Аналогічне обмеження введено в інших великих китайських містах - зокрема, в Пекіні і Шеньчжені. Правда, до значного зниження цін це поки не привело, передає Reuters.
Окрім цього, в Шанхаї передбачається ввести податок на земельні ділянки, яким обкладатимуться забудовники в тому випадку, якщо ціни в об'єктах, що будуються, перевищують торішній рівень.
В той же час, як вважають аналітики Citigroup, новий податок може стати "палицею з двома кінцями": з одного боку, він стимулює девелоперів знижувати ціни, з іншого - в умовах браку фінансування вони можуть скоротити свою активність. У останньому випадку це призведе до дефіциту пропозиції і, як наслідок, подальшого зростання цін.
Нагадаємо, що одним з ключових способів регулювання ринку, заявлених китайською владою, є податок на володіння нерухомістю. Очікується, що його ставка складе 0,8%, а першими містами, де його повинні ввести, стануть Ухань, Пекін і Шанхай.
В даний час ціни на китайське житло, незважаючи на стабілізацію, залишаються завищеними. Згідно з одним з нещодавніх опитувань, понад 80% з 46 тис. респондентів заявили, що влада Китаю не виконала свою обіцянку щодо зниження цін на житло. Для 75% китайців поняття "Доступне житло" означає вартість квадратного метра не вище 8 тис. юанів ($1,2 тис.). А більше половини не бажають купувати житло за ціною більше 4 тис. юанів за кв.м. При цьому в Шанхаї середня вартість квадратного метра у вересні перевищила 20 тис. юанів - це майже $3 тис.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас