Китайці й араби обійшли розвинені країни за активністю в Інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці й араби обійшли розвинені країни за активністю в Інтернеті

307
Жителі Китаю і країн Близького Сходу обійшли населення розвинених країн за активністю в Інтернеті, показало опитування глобальної дослідницької компанії TNS. Фахівці TNS дійшли до такого висновку, опитавши 50 тис. інтернет-користувачів в 46 країнах. На основі отриманих даних компанія склала рейтинг населення планети, найбільш залученого в життя в Інтернеті.
Лідерами рейтингу стали жителі Єгипту, Саудівської Аравії і КНР - 55% респондентів з цих країн живуть, практично не відходячи від комп'ютерів. Жодна з європейських країн не увійшла до топ-10 рейтингу. За даними дослідження, чотири з п'яти користувачів у Китаї (88%) і більше половини користувачів у Бразилії (51%) ведуть власні блоги або форуми, тоді як в США таких користувачів лише 32%. Критерієм оцінки послужила кількість часу, який люди проводять в Мережі.
В Інтернеті жителі країн, що розвиваються, в основному спілкуються з друзями. У країнах Південної Америки, Близького Сходу і Китаю користувачі проводять на сайтах соціальних мереж в середньому 5,2 год на тиждень і лише 4 год на тиждень витрачають на листування по електронній пошті. У розвинених країнах, навпаки, більше уваги приділяється спілкуванню по електронній пошті. Дослідники виявили, що найбільш прихильні соціальним мережам малайці, у них в середньому по 233 друга. За ними слідують жителі Бразилії, в яких 231 друг. Найменшою кількістю друзів можуть похвастати японці, в яких в середньому 29 друзів в Мережі.
Китайці ж не лише активно спілкуються один з одним в Інтернеті, але і велику кількість часу приділяють перегляду реклами, а також спілкуванню з рекламодавцями на сайтах соціальних мереж. Така поведінка споживачів розвиває ринок інтернет-реклами в країнах, що розвиваються, який, як чекають експерти, найближчим часом чекає бум завдяки розвитку мобільного Інтернету.
Як повідомлялося в кінці вересня ц.р., станом на кінець серпня ц.р. в Китаї налічувалося 338 мільйонів користувачів Усесвітньої павутини - це більше, ніж в якій-небудь іншій країні світу.
Також Китай лідирує по кількості зареєстрованих web-сайтов. У домені верхнього рівня .cn налічується близько 13 мільйонів сайтів.
Кількість китайців, що використовують телефони для роботи з онлайн-сервісами, зросла до 155 мільйонів. При цьому лише один з чотирьох абонентів планує в майбутньому використовувати 3G для виходу в Мережу. У Китаї 3G агресивно просувають трьох телекомунікаційних операторів, але слабке покриття і високі ціни поки не дозволяють цієї технології швидко розвиватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас