МінАП: Ціна газу для виробників азотних добрив має бути 205 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінАП: Ціна газу для виробників азотних добрив має бути 205 дол.

Аграрний ринок
204
Оптимальна ціна природного газу для виробників азотних мінеральних добрив при чинних ринкових цінах має складати 205 дол. США за тис. куб м (без врахування ПДВ і транспортних витрат).
Як повідомили УНІАН в прес-службі Мінпромполітики, про це сказав директор департаменту розвитку хімічної промисловості Міністерства промислової політики України Володимир Мєшков.
Наголошується, що згідно з постановою НКРЕ, на сьогоднішній день ціна природного газу для промислових підприємств (у тому числі виробників азотних мінеральних добрив) сьановить 275 доларів США за тис. куб. м.
Повідомляється також, що Мінпромполітики на виконання доручення прем'єр-міністра України Миколи Азарова розробляє механізм зниження цін на природний газ для виробників азотних мінеральних добрив, який дозволить їм отримувати газ за оптимальними цінами.
"Одним з можливих інструментів такого зниження може стати виділення азотним підприємствам відповідного обсягу природного газу власного видобутку", - йдеться в повідомленні.
Уточнюється також, що зниження цін стосуватиметься азотних підприємств - ВАТ "Азот" (м. Черкаси), ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "ДніпроАзот", ВАТ "Концерн Стирол", ВАТ "Одеський припортовий завод", ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас