У вересні ставки впали по всіх видах кредитів для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні ставки впали по всіх видах кредитів для бізнесу

Кредит&Депозит
1797
У вересні 2010 року продовжився процес зниження ставок по кредитах для бізнесу. Незважаючи на це, ринок все ще далекий від відновлення.
Середні реальні ставки у вересні 2010 року, в порівнянні з серпнем, знизилися по всіх видах кредитних програм. Зниження склало від 0,3 до 2,5 відсоткового пункту.
Середні ставки по кредитах в національній валюті для юридичних осіб і динаміка зміни ставок за місяць:
За даними компанії "Простобанк Консалтинг"
"На ринку відчувається сильна тенденція до зниження ставок в національній валюті. Наприклад, середньоринкова пропозиція в національній валюті навесні складала 23-25% річних, а сьогодні наш банк надає фінансування під 19-20% річних", - говорить Лариса Бондарєва, в.о. директора з корпоративного бізнесу і МСБ Індекс-банку.
Втім, незважаючи на зниження вартості позик, клієнти не квапляться подавати кредитні заявки, чекаючи подальшого потепління на ринку. "У вересні активність клієнтів на кредитному ринку збільшилася мало. І хоча закінчився період літніх відпусток, говорити про те, що діловий сезон увійшов у нормальний ритм роботи, ще рано. Збільшення активності очікується через 2-3 тижні, багато потенційних позичальників в умовах зниження ринку чекають привабливіших пропозицій щодо відсоткових ставок", - вважає Наталія Лаврик, директор департаменту кредитних операцій VAB Банку.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас