Єврокомісія планує посилити боротьбу з курінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія планує посилити боротьбу з курінням

344
Європейська комісія (ЄК) має намір різко посилити боротьбу з курінням, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на німецьку газету Welt.
"Ідеалом є перетворення Європи на регіон, вільний від куріння", - так резюмував своє завдання комісар ЄС з питань охорони здоров'я і захисту споживачів Джон Даллі.
За словами комісара, розумно було б, наприклад, знизити вміст в тютюнових виробах таких шкідливих речовин, як нікотин. Сигарети варто було б прибрати з поля зору покупця і продавати їх з-під прилавку лише на вимогу клієнта. Крім того, сигаретні упаковки треба робити якомога одноманітнішими і непривабливішими, забезпечувати їх страхітливими написами про шкоду куріння, вважає Даллі.
Він вимагає введення в Європі зон, повністю вільних від куріння, і повністю заборонити куріння в громадських місцях, в транспорті й на роботі. Також єврокомісар виступив проти винятків, що діяли нині, для пивних наметів і барів, оскільки, за його словами, йдеться про охорону здоров'я не лише відвідувачів, але і обслуговуючого персоналу.
Даллі нагадав, що від наслідків куріння щороку вмирає 650 тисяч європейців. Вища захворюваність курців призводить до зниження економічного виробництва. До того ж вживання тютюну щорік обходиться медичним страховим касам в мільярди євро.
Єврокомісар висловив особливе занепокоєння тим фактом, що в країнах Євросоюзу до куріння схильні 35% молоді.
Нагадаємо також, 1 жовтня ц.р. уряд Японії підвищив майже на 40% податок на сигарети. Таким чином, уряд сподівається змусити курців відмовитися від цієї шкідливої звички. Перед підвищенням податку продажі сигарет зросли майже удвічі.
Варто також відзначити, що 11 лютого ц.р. в Україні набрав чинності закон №1824-VI від 21 січня 2010 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження вживання і продажу пива і слабоалкогольних напоїв". Законом, зокрема, забороняється куріння тютюнових виробів: у ліфтах і таксофонах; в установах охорони здоров'я; у навчальних і освітньо-виховних закладах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у під'їздах житлових будинків; у підземних переходах; у громадському транспорті. Забороняється, окрім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів: у закладах громадського харчування; у приміщеннях органів державної влади і органів місцевого самоврядування, інших державних установ; у приміщеннях закладів культури; у приміщеннях закритих спортивних споруд тощо.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас