Банки наввипередки будують сховища для золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки наввипередки будують сховища для золота

Банківські метали
1779
Як заявив топ-менеджер UBS Джозеф Стедлер на саміті Reuters, побоювання повторної кризи викликали попит на фізичний метал, а також на акції золотодобувних компаній та індексних фондів, які торгуються.
UBS рекомендує клієнтам вищого рангу зберігати 7-10% активів у цінних металах, таких як золото, яке зростає вже десятий рік поспіль і торгувалося на початку минулого тижня по $1314,50 за унцію.
"Нещодавно у нас був випадок, коли пара придбала більше тонни золота. і понесла в інше місце", - розповів Стедлер. За сьогоднішньою ціною таке постачання обійшлося б приблизно в $42 млн.
Директор азійського інвестиційного підрозділу Julius Baer Ван Ананта-Нагесваран розглядає золото як страховку, а також рекомендує тримати мінімальний рівень золота в портфелі на рівні 10%.
Місяць тому інвестор-мільярдер Джордж Сорос, погоджуючись із коментарем Уоррена Баффетта, гуру інвестицій, назвав золото "абсолютною бульбашкою", оскільки його складно добувати, і воно не володіє реальною вартістю окрім ринкової ціни.
Також зростання інтересу підтверджує повторне відкриття підземного сховища JPMorgan в Нью-Йорку, яке було законсервовано в 1990-і роки.
Багато комерційних банків ліквідовували сейфи в 1980-і і 1990-і роки, але тепер вони будують їх наввипередки: нещодавно JPMorgan побудував сховище у Сингапурі, тоді як Deutsche Bank і Barclays Capital мають намір відкрити нові сховища в Лондоні.
Попит на зберігання з'являється у зв'язку з тим, що інвестори скуповують фізичне золото, замість того, щоб вкладати у ф'ючерси дорогоцінних металів або акції добувних компаній. За даними GFMS, в руках приватних інвесторів знаходиться близько 30000 тонн золота - більше однієї шостої частини світового золота і, вперше в сучасній історії, більше, ніж в центральних банках.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас