G7 та МВФ вирішили не критикувати Банк Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 та МВФ вирішили не критикувати Банк Японії

282
Японія змогла уникнути на вихідних відкритої критики з боку колег з "Великої сімки" і "Великої двадцятки" за інтервенцію на валютному ринку, оскільки регулятори вважали за краще зосередитися на вирішенні проблеми дисбалансу на світовому ринку валют, передає Reuters.
Тим часом зростання єни, що відновила 15-річний максимум до долара в п'ятницю, спокушає японський уряд ще раз втрутитись і знизити курс продажами єни.
Рішення міністрів фінансів G7 не критикувати Банк Японії може насторожити інвесторів, які не захочуть виштовхувати єну дуже сильно вгору через вірогідність інтервенції.
Міністр фінансів Японії Йосихіко Нода сказав колегам з інших розвинених країн "сімки", що інтервенція була спрямована на запобігання зайвому зростанню національної валюти, яке загрожує дефляційній економіці, і не була початком тривалої і масштабної кампанії розпродажу єни з метою добитися певного обмінного курсу.
Він повторив ідею, що вже стала стандартною для висловів на зустрічах G7, про те, що зайвий і безладний рух валют небажаний.
"Ми не обговорювали нічого з приводу майбутнього, але я переконаний, що ми досягли розуміння відносно нашої спільної позиції", - заявив Нода журналістам.
Тим не менше, немає жодних гарантій того, що регулятори США і Європи продовжать мовчати, якщо Токіо повторно вийде на валютний ринок, оскільки перспективи повномасштабного відновлення економіки в розвинених країнах досить слабкі, що підвищує для багатьох з них необхідність збільшити експорт.
Репатріація виручки японськими експортерами знов підштовхнула курс єни вгору. Країни, що в той же час розвиваються, скаржаться на те, що наднизькі відсоткові ставки в багатих регіонах провокують перетікання коштів портфельних інвесторів на ринки, що розвиваються, що викликає зміцнення їх валют у збиток експорту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас