Екс-мер Кіровограда вже не хабарник, але ще не "виправданий" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-мер Кіровограда вже не хабарник, але ще не "виправданий"

Кримінал
177
Крюківський районний суд Кременчука зняв звинувачення у хабарництві відносно Кіровоградського міського голови Олександра Никуліна.
Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив сам Никулін.
По його словам, суд прийняв рішення повністю зняти звинувачення в частині, що стосується хабарництва.
"Залишилось лише звинувачення за статтею, що стосується зловживання владою на користь третіх осіб, що передбачає або штраф, або обмеження, не позбавлення, свободи. Але це дуже суперечливо, оскільки стосується це команди бейсболістів, якій я допомагав коштами для закордонних поїздок. Я думаю, що ми апелюватимемо, аби зняли і це звинувачення. Проте найголовніше, що зняли за хабарництво", - сказав Никулін.
Як повідомлялося, міського голову Кіровограда Никуліна було затримано за підозрою в отриманні хабара в лютому 2001 року. Його прибічники пов'язували арешт з політичними поглядами міського голови.
21 квітня 2003 він був звільнений з-під варти в залі суду із звинувачувальним вироком. До підсудного була застосована стаття 69 Кримінального кодексу України (призначення м'якшого покарання, ніж передбачено законом), суд виніс йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Суддя врахувала стан здоров'я Никуліна і за ст. 75 КК України звільнила його від відбуття покарання з випробувальним терміном на три роки.
Никулін зареєстрований Кіровоградською міською виборчою комісією кандидатом на посаду міського голови на виборах до місцевих рад 31 жовтня 2010р.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас