Греки вважають, що можна було обійтись без кредитів МВФ та ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки вважають, що можна було обійтись без кредитів МВФ та ЄС

Казна та Політика
281
Все більша кількість греків вважає, що уряд не повинен був брати в МВФ кредити на суму 110 млрд. євро ($153,3 млрд.), за даними опитування.
Близько 66% з 1,183 тис. опитаних жителів Греції вважають, що їх країна могла уникнути необхідності брати кредити. У квітні цей показник складав 42%. Такі дані опитування, проведеного Кара Research, опублікованого в неділю в газеті To Vima. Кількість греків, які вважають, що кредити були необхідні, зменшилась до 31% в даний час з 50% в квітні.
В травні Греція зобов'язалася зменшити зарплати держслужбовцям і пенсії, підвищити податки в обмін на кредити МВФ і ЄС. Прем'єр-міністр Греції Георг Папандреу погодився, що заходи зі зменшення бюджетного дефіциту до 14% від ВВП необхідні для запобігання дефолту країни на тлі зростання вартості запозичень.
45% опитаних розчаровані результатами роботи Папандреу, порівняно з 37% в квітні. Незадоволення роботою соціалістичного уряду Папандреу через рік після його приходу до влади виросло до 52% з 50%. Опитування було проведене 6-7 жовтня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас