Путін: В осяжному майбутньому Росія повернеться на світовий ринок зернових у якості одного із лідерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: В осяжному майбутньому Росія повернеться на світовий ринок зернових у якості одного із лідерів

Аграрний ринок
230
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін переконаний, що в осяжному майбутньому Росія повернеться на світовий зерновий ринок як один з лідерів. "Зібраний урожай і накопичені резерви повністю покривають внутрішні потреби країни в зерні. Упевнений, що вже в осяжному майбутньому Росія повернеться на світовий ринок зернових, причому як один з лідерів", - повідомив Путін в неділю на урочистих зборах, присвячених Дню працівника сільського господарства і переробної промисловості, які відбулись у Державному Кремлівському палаці.
На початку серпня уряд Росії прийняв рішення про введення тимчасової заборони на експорт зерна з Росії, зважаючи на загибель значної частини урожаю в результаті аномальної посухи. Питання про відміну ембарго буде розглянуто після збору урожаю майбутнього року, коли з'явиться визначеність із зернового балансу.
Для повернення на світовий ринок зерна у російських виробників, за словами прем'єра, є необхідний потенціал, конкурентні переваги і прагнення досягати амбітних цілей. "А підтримка держави вам буде забезпечена, тому що у нас є і резерв, і великий запас міцності", - запевнив глава уряду.
Він нагадав, що на подолання наслідків посухи було виділено близько 40 млрд. рублів, було вирішено питання з продовженням раніше узятих кредитів. "Наше завдання - зробити все, аби не були перекреслені довгострокові плани людей, які працюють на землі, аби ефективно працювали масштабні ресурси, вкладені в майбутнє нашого агропромислового комплексу", - сказав Путін, передає ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас