У Великобританії спостерігається рекордне падіння цін на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії спостерігається рекордне падіння цін на житло

Нерухомість
472
За даними іпотечного банку Halifax, у вересні британське житло подешевшало на 3,6%. Це найбільше місячне зниження з 1983 року, коли банк почав вести подібну статистику.
Провідний економіст Halifax Мартін Елліс пояснює такий значний для місцевого ринку нерухомості спад тим, що об'єми пропозиції збільшилися, а попит скоротився. На зниження попиту вплинуло занепокоєння населення з приводу стану національної економіки і ринку праці. Обсяги іпотечного кредитування, за статистикою Банку Англії, також скорочуються - впродовж останніх чотирьох місяців.
В той же час, якщо брати динаміку цін за липень-вересень, зменшення вартості житла не таке значне: воно складає 0,9%. Серед позитивних ознак Елліс відзначає і те, що ставки з іпотеки залишаються рекордно низькими, пише The Guardian.
На думку провідного економіста IHS Global Insight Говарда Арчера, статистика Halifax свідчить, перш за все, про волатильність цін на нерухомість у Великобританії, тобто про межі їх коливання. Хоча він визнає, що такі дані можуть викликати занепокоєння серед учасників ринку.
В цілому експерти сходяться на думці, що динаміка вартості житлових об'єктів буде нестійкою в короткостроковій перспективі. Мартіну Елліс доки важко робити прогнози, тоді як Говард Арчер чекає зниження цін на 5% в 2011 році. На думку інших аналітиків, за 2011-2012 рік житло в країні подешевшає на 25%.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас