ГПУ дозволила відкрити справу проти Кучми і Литвина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ дозволила відкрити справу проти Кучми і Литвина

Кримінал
985
Генеральна прокуратура відмінила постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно голови Верховної ради Володимира Литвина і другого президента України Леоніда Кучми.
Про це повідомляє "Кореспондент" із посиланням на Українську правду.
Відповідна постанова була підписана 4 жовтня 2010 року.
6 жовтня представник інтересів вдови Гонгадзе Мирослави Валентина Теліченко оскаржила в суді постанови Генеральної прокуратури України про відмову у порушенні кримінальної справи відносно екс-президента Леоніда Кучми і голови Верховної Ради Володимира Литвина, зважаючи на відсутність в їх діях складу злочину.
За словами Теліченко, одна скарга стосується закриття справи відносно Кучми, Литвина, екс-голови СБУ Леоніда Деркача і нині покійного генерала МВС Едуарда Фере. Друга скарга подана на постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи відносно майора державної охорони Миколи Мельниченка.
7 жовтня суддя Печерського районного суду Лариса Цокол, яка повинна була розглядати скарги Теліченка, оголосила про самовідвід.
Між тим, сам Кучма упевнений, що справжнього замовника вбивства журналіста Георгія Гонгадзе шукати не будуть, а призначать.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас