Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку

Казна та Політика
395
Верхня палата парламенту Франції - сенат - проголосувала "за" підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років. 186 парламентарів підтримали даний крок, 153 висловилися "проти", передає РБК, із посиланням на телеканал France24.
На наступному тижні сенаторам належить проголосувати з питання підтримки реформи пенсійної системи в цілому.
Нагадаємо, 15 вересня ц.р. рішення підвищити пенсійний вік у Франції підтримала і нижня палата законодавчих зборів цієї країни - Палата депутатів.
Сьогодні лідери французьких профспілок оголосили про плани організувати новий загальнонаціональний страйк на знак протесту проти змін в системі пенсійного забезпечення. Його заплановано на 16 жовтня. Машиністи поїздів і працівники деяких інших сфер почнуть страйкувати 12 жовтня.
Проект пенсійної реформи розроблений за підтримки президента Франції Ніколя Саркозі, який упевнений, що в нинішньому своєму вигляді пенсійна система країни занадто обтяжлива для держави.
Нагадаємо, 7 липня ц.р. керівництво Єврокомісії заявило, що наполягає на підвищенні пенсійного віку в ЄС. Тоді представник Єврокомісії заявив, що до 2060 р. вік відходу на пенсію повинен зрости до 70 років, аби доходи пенсіонерів залишалися приблизно на нинішньому рівні. Відзначимо, що у Великобританії, Німеччині, Іспанії вже прийняті рішення про підвищення пенсійного віку до 67-68 років.
Зазначимо також, що, на думку експертів, в країнах ЄС необхідно поступово добитися, аби кількість пенсіонерів не перевищувала однієї третини від працездатного населення. У іншому випадку може виникнути небезпечний дефіцит в пенсійних фондах.
За даними Єврокомісії, реальний вік громадян, що виходять на пенсію, в середньому складає трохи більше 60 років. Це означає, що європейці йдуть на заслужений відпочинок набагато раніше, ніж в інших країнах-членах Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Там середній вік складає 63,5 років для чоловіків і 62,3 років для жінок. Таким чином, в країнах ЄС, на думку Єврокомісії, сьогодні на кожного пенсіонера доводиться всього троє працюючих.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас