Молоко подорожчало ще на 23% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоко подорожчало ще на 23%

Аграрний ринок
2135
Молочна продукція увійшла до списку харчових товарів, які піддалися тенденції подорожчання, що спостерігалася влітку. Тим часом, з кінцем серпня зростання цін не зупинилося.
У вересні вартість молочної продукції зросла ще на 14-23%, головним чином, в сегменті молока і вершкового масла. За прогнозами експертів, в найближчому майбутньому вони можуть додати в ціні ще приблизно 10%.
"Покупка товарів молочного виробництва безпосередньо у виробника не рятує ситуацію. Якщо минулого місяця переробні підприємства продавали літр молока з жирністю 2,5%, упакованого в плівку, за 4,63 грн., то цього місяця вартість того ж продукту складає 5,03 грн. за літр", - наводить приклад Руслан Качанов, виконавчий директор ДК "Агрополіс" (ТМ "Щедрій вечір"). Подорожчання молока він пояснює декількома причинами, серед яких зростання цін на газ, зменшення поголів'я худоби, підвищення вартості сировини на світових ринках.
Частково вирішити ситуацію, на думку Качанова, міг би розвиток крупних молочних ферм, які виробляли б якісну сировину і користувалися державною підтримкою. Нагадаємо, що сьогодні близько 80% молока переробники купують у населення.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас