Литвин вважає, що вирішення питання енергозабезпечення Євросоюзу є нереальним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин вважає, що вирішення питання енергозабезпечення Євросоюзу є нереальним

Енергетика
129
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що вирішення питання енергозабезпечення Євросоюзу є нереальним без участі України. Про це він заявив на засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польщі у Вільнюсі, повідомляє прес-служба українського парламенту.
"Скажімо, вирішити таке чутливе питання, як енергозабезпечення Євросоюзу, нереально без участі України. Це додаткове свідоцтво того, що Україна є європейською державою", - сказав український спікер, підкресливши, що питання енергетичної безпеки показує, що "Європа має бути єдиною і неділимою".
В.Литвин також висловив думку, що у вирішенні енергетичних питань обов'язковим є спільний діалог між виробниками, транзитерами і споживачами енергоресурсів. За його словами, всім сторонам процесу потрібні ефективні і відповідальні рішення. Голова Верховної Ради також підкреслив, що зараз в Україні позиція глави держави, прем'єр-міністра і парламенту є загальною і визначеною, "що дозволяє нам мати зрозумілі і відповідальні відношення з Росією".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас