В Україні видано близько 1 млн безкоштовних держактів на право власності на землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні видано близько 1 млн безкоштовних держактів на право власності на землю

Аграрний ринок
332
За станом на 1 жовтня ц.р. в Україні видано близько 1,04 млн. безкоштовних державних актів на право власності на земельні ділянки, що складає 33,7% від зареєстрованих заяв громадян. Про це говориться на сайті Державного комітету України із земельних ресурсів.
За даними начальника Управління земель промисловості, природоохоронного призначення і моніторингу земель Держкомзему Сергія Черноштана, за станом на 1 жовтня ц.р. до органів місцевої самоврядності звернулось більше 3,13 млн. громадян (49% від загальної кількості) із заявами про безкоштовне оформлення і видачу державних актів на право власності на земельні ділянки.
Він зазначив, що найкраще ця робота організована в Черкаській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській і Київській областях, найгірше - в Тернопільській, Харківській і Закарпатській областях.
За словами С.Черноштана, на сьогодні в органах Держкомзему зареєстровано близько 1,9 млн. заяв громадян, з яких мають бути проведені роботи із виготовлення документації із землеустрою і оформлення державних актів.
При цьому він вважає, що припинення реалізації заходів щодо безкоштовного оформлення і видачі державних актів негативно вплине в першу чергу на найбільш незахищені верстви населення - пенсіонерів, ветеранів війни, інвалідів І і ІІ груп, громадян, віднесених до І і ІІ категорій постраждалих в результаті Чорнобильської катастрофи, членів багатодітних сімей.
Тому Держкомзем має намір найближчим часом внести до Кабінету Міністрів проект постанови "Про безкоштовне оформлення і видачу державних актів на право власності на земельні ділянки окремим категоріям громадян України в 2010 році".
Нагадаємо, з вересня 2009 року Держкомзем здійснює безкоштовне оформлення і видачу державних актів на право власності на земельні ділянки відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 5 серпня 2009 року № 844 "Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас