Хіврич: В Україні цього року пеня за несплату комунальних послуг нараховуватися не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хіврич: В Україні цього року пеня за несплату комунальних послуг нараховуватися не буде

626
В Україні цього року пеня за несплату комунальних послуг нараховуватися не буде. Про це на брифінгу сьогодні заявив міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.
"У цьому році пеня нараховуватися не буде, і нами підготовлено проект закону, яким ми вносимо пропозицію скасувати заборону, який прийнятий ще в 1996 р.", - заявив Ю.Хіврич.
За його словами, на сьогодні заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг (ЖКП) становить близько 10 млрд грн і якщо законопроект, запропонований міністерством буде прийнятий у парламенті, то пеня буде нараховуватися тільки на нові борги, які виникнуть з 1 січня 2011 р.
"Який порядок (нарахування пені) і скільки - буде вирішено постановою Кабміну, але я хочу сказати до 1996 р. нараховувалося 0,01% за день прострочення, але не більше самої заборгованості", - нагадав Ю.Хіврич.
З тими ж, у кого на сьогодні накопичилися борги, міністр обіцяв "працювати". "Там де борг великий - будемо звертатися через суд, там, де борг менше, - з кожною людиною окремо", - запевнив Ю.Хіврич.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас