Росіяни не вірять у економічне благополуччя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни не вірять у економічне благополуччя

189
Посткризове відновлення споживчої упевненості в РФ змінилося песимізмом. Про це свідчать дані Росстата, пише газета "Ведомости".
За даними Росстата, кількість тих, хто чекав поліпшення ситуації протягом року, три місяці тому була у півтора рази більшою, ніж песимістів - 27 проти 17%. Тепер погіршення чекають майже 24% опитаних, а в краще вірять 21%.
Також, зазначає видання, зменшилися надії респондентів на зростання особистих доходів. Так, індекс очікуваних змін матеріального становища впав до мінус 5%. Причому 81% опитаних вважають, що зростання цін перевищить зростання їх особистих доходів.
Песимістичні настрої позначились на об'ємі роздрібної торгівлі. За даними Мінекономрозвитку РФ, в серпні він скоротився на 0,5% після зростання в першому і другому кварталах поточного року.
За словами директора Незалежного інституту соціальної політики Тетяни Мальової, зниження індексу споживчої упевненості відображає втому людей від чекання змін. "Економіка входить в стагнацію, в нову епоху застою. Звідси тривога, алармізм і пошук у всіх, включаючи політичні еліти: на відміну від 1970-1980 років, коли не розуміли, що в економіці застій, зараз розуміють, але нічого змінити не можуть", - вважає експерт.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас