Грузія заявила, що не заважатиме вступу РФ до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія заявила, що не заважатиме вступу РФ до СОТ

Казна та Політика
313
Грузія не перешкоджатиме вступу Росії до СОТ, заявив у четвер в столиці США прем'єр-міністр Грузії Ніка Гілаурі.
"СОТ - це організація, яка встановлює правила поведінки, і вступ Росії до неї може зробити Росію цивілізованішою", - сказав прем'єр-міністр Грузії, відповідаючи на питання в американському "мозковому центрі" "Атлантична рада".
За його словами, Грузія добиватиметься "деокупації" її територій (і в цьому її підтримають США, як заявила в середу держсекретар Хіларі Клінтон), але не буде пов'язувати питання вступу Росії до СОТ з виведенням військ з Абхазії і Південної Осетії.
Прем'єр-міністр Грузії нагадав, що за правилами СОТ необхідно встановлювати прозорість митних і прикордонних переходів, а два з таких переходів між Росією і Грузією "не мають транспарентності".
В той же час він підкреслив, що Грузія готова до переговорів з Росією у будь-який момент. Н.Гілаурі нагадав, що російські компанії є найбільшими інвесторами в економіку Грузії, і лідерами серед них є "ЛУКОЙЛ", "Вимпелком" ("Білайн") і банк "ВТБ-24".
За словами прем'єр-міністра, Грузія є надійним регіоном для інвестицій, а під час війни 2008 року Росія намагалася показати, що це не так.
"Причиною російського вторгнення в Грузію була спроба показати світу, що грузинський коридор не є безпечним", - заявив він.
"В той же час навіть під час війни Грузія сумлінно забезпечувала експорт електроенергії в Росію", - підкреслив прем'єр.
Грузинський сегмент колишнього РАТ "ЄЕС" є найбільш прибутковим сегментом цієї компанії, сказав він.
Кажучи про можливість членства Грузії в НАТО, прем'єр-міністр підкреслив, що це питання "залишається на столі", але вимагає згоди багатьох країн. "Більшість населення Грузії бажають вступу до НАТО" - сказав він.
Гілаурі також повідомив, що Грузія братиме участь в листопадовому саміті НАТО в Лісабоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас