У США двоє із росіян, звинувачених у шахрайстві, отримали тюремні строки і штрафи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США двоє із росіян, звинувачених у шахрайстві, отримали тюремні строки і штрафи

Кримінал
238
У США відбулись перші судові засідання у справі заарештованих росіян, обвинувачених у шахрайстві з банківськими рахунками. Як повідомив в четвер ИТАР-ТАСС віце-консул РФ в Нью-Йорку Олександр Отчайнов, троє із 16 заарештованих визнали свою провину а статтею "відмивання грошей", і двоє з них вже засуджені до тюремного висновку і грошових штрафів.
Зокрема, Антону Юферіцину було призначено покарання у вигляді 10 місяців в'язниці і штрафу - 38 тис. 413 доларів. Ухвала у справі ще одного обвинуваченого - Олександра Сороквна, раніше відпущеного під заставу, - була винесена 5 жовтня.
Але він на засідання суду не з'явився, і, як зазначив співрозмовник агентства, "зробив це дуже даремно". Суд Манхеттена призначив йому досить м'яке покарання - 6 місяців в'язниці і штраф в 100 доларів. Як вважає дипломат, Сорокін, "можливо, знаходиться вже в Росії". Засідання суду, на якому буде ухвалений вирок відносно Олександра Федорова - призначено на 5 січня 2011 року.
Всього, нагадав віце-консул, у кіберзлочині з банківськими рахунками американський уряд звинувачує 37 іноземців. За даними ФБР, за підробленими документами злочинцям вдалося зняти близько 3 млн доларів із сотень банківських рахунків.
В наданих Генпрокуратурою матеріалах, 21 людина є громадянами Росії, зазначив Отчайнов. За його словами, "з них 16 осіб вже заарештовано, а п'ятеро - Артем Семенов, Альміра Рахматуліна, Юлія Шпірко, Микола Гаріфулін і Ілля Карасєв - знаходяться в розшуку". В той же час офіційні повідомлення російська сторона отримала лише про 12 арештованих громадян РФ. У зв'язку з цим генконсульство звернулось до держдепартаменту США і ФБР з проханням прояснити ситуацію і надати офіційні матеріали щодо решти фігурантів.
Віце-консул не виключає, що число арештованих росіян може незабаром збільшитися, оскільки "серед інших обвинувачених з не встановленим доки громадянством багато російських прізвищ і імен". Заарештовані в даний час перебувають у в'язниці Манхеттена, і, як запевнив дипломат, "скарг від них доки не поступало, за виключенням лише якості їжі".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас