Дітей дозволили саджати на 30 діб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дітей дозволили саджати на 30 діб

Кримінал
711
Віктор Янукович підписав зміни до деяких законодавчих актів відносно прийняття дітей в приймачі-розподільники для дітей, повідомляє прес-служба глави держави.
Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила відповідний закон, що дозволяє затримувати на термін більше 30 діб підлітків від 11 років, підозрюваних в здійсненні суспільно небезпечної дії ще 9 вересня 2010 року.
Законом вносяться зміни до Карно-процесуального кодексу України, згідно з яким особа у віці від 11 років, що підозрюється в здійсненні суспільно-небезпечної дії, за якеу КК передбачає покарання у вигляді позбавлення свободи більше 5 років, і в разі, якщо є підстави вважати, що така особа ухилятиметься від слідства і суду або виконання процесуальних рішень, може бути поміщена в приймач-розподільник для дітей строком до 30 діб.
Законом встановлюється, що цей термін за наявності підстав може бути продовжений вирішенням суду ще до 30 діб.
За законом, питання утримання такої особи в приймачі-розподільнику для дітей вирішується судом за поданням слідчого або органом дізнання за згодою прокурора.
Прокурор, законний представник, захисник неповнолітнього або сам неповнолітній протягом 3 днів з дня ухвалення такого рішення можуть подати апеляцію до апеляційного суду. Подача апеляції не зупиняє виконання вирішення суду про прийняття підлітка в приймач-розподільник для дітей.
Закон також встановлює, що після закінчення терміну затримання начальник приймача-розподільника для дітей зобов'язаний негайно звільнити підлітка і передати його батькам або особам, які їх замінюють.
Нещодавно глава держави також зазначив, в Україні також щорічно збільшується кількість підлітків, які вживають алкоголь, а також зростає рівень доступності наркотиків серед молоді, яка вчиться.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас