Українські вина і шампанське подорожчають на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські вина і шампанське подорожчають на 30%

Аграрний ринок
465
У найближчі місяці українські вина і шампанське подорожчають на третину, розповів в інтерв'ю тижневику "Коментарі" генеральний директор української корпорації із виноградарства і виноробної промисловості "Укрвинпром" Олександр Мацко.
Причина зростання цін - низький урожай винограду. Цієї осені, пояснив Мацко, в Україні зберуть лише близько 250-270 тис. тонн винограду - на 35% менше, в порівнянні з 2009 роком, коли його валовий збір склав 415 тис. тонн.
За прогнозами експерта, через це ціни на якісні виноматеріали злетять вгору на 40-100% - до 45-55 грн../дал на виноматеріали для виробництва ординарних вин і до 60-70 грн../дал - для шампанського і марочних вин. (Торік виноматеріали реалізовувалися по 36-38 грн../дал.)
Перекрити недолік якісних виноматериалів винарів спробують за рахунок збільшення імпорту (сировина з країн Латинської Америки і Нового Світу навіть з врахуванням транспортних витрат дешевша вітчизняної) і збільшення виробництва фальсифікату, вважає Мацко.
"Зараз мінімум 50% виноробної продукції, що випускається в Україні, - це фальсифікат, який не відповідає стандартам, що діють, і нормативам. Думаю, що його об'єми в сезоні 2010/2011 істотно збільшаться" - пояснив експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас