Китай і Монголія планують витратити приблизно 370 млн дол США на будівництво дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Монголія планують витратити приблизно 370 млн дол США на будівництво дороги

Енергетика
219
За повідомленням адміністрації автономного району Внутрішня Монголія (Північний Китай), Китай і Монголія мають намір спільно вкласти приблизно 370 млн долл США у будівництво автодороги для транспортування вугілля.
За повідомленням, адміністрація р. Баяннур ( Внутрішня Монголія) вже домовилася з монгольською стороною про збільшення об'єму вугілля, яке завозитиметься до Китаю через КПП Ганьцимаоду, і досягнута угода про спільне капіталовкладення під будівництво на території Монголії сухопутної траси для перевезення вугілля. Відповідно до наміру двох сторін, ця дорога стане автомагістраллю першого класу без обмежень на вантажоперевезення загальною протяжністю 245 км. і шириною дорожнього полотна в 12 м. Проект потребуватиме приблизно 370 млн дол США ( у перерахунку 2,51 млрд юанів) спільних капіталовкладень, будівництво за планом триватиме 2 роки.
Будівництво дороги узяло на себе спільне китайсько-монгольське підприємство, де контрольний пакет належить монгольській стороні (51 відсоток) Цей проект дозволить не лише поліпшити транзит вугілля і збільшити обсяги його транспортування, але і стане дуже важливим елементом в сприянні економічному розвитку двох сторін.
Монгольсько-китайський кордон довжиною більше 4600 км. в даний час має більше десяти контрольно-перепускних пунктів, серед яких на території Внутрішньої Монголії розташовані 9 сухопутних КПП.У січні-серпні ц.р. об'єм торгівлі Внутрішньої Монголії з Монголією склав 5,33 млрд дол США, що на 33,5 відсотка вище за торішній показник за аналогічний період. За станом на 22 вересня, вантажообіг через КПП Ганьцимаоду досяг 5,39 млн т, зокрема імпорт вугілля - 5,24 млн т.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас