Вересневу інфляцію спровокувала податкова активність Азарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вересневу інфляцію спровокувала податкова активність Азарова

Казна та Політика
557
Посилення фіскального тиску на бізнес нинішньою владою стало однією з головних причин різкого прискорення інфляції у вересні. Таку думку висловив Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.
"Головна причина - підвищення фіскального тиску на бізнес. Це примус до авансових платежів із податків на прибуток, встановлення мінімальних об'ємів податку на прибуток виходячи з об'ємів обігу бізнесу, відмова приймати декларації із збитками і відкладеними платежами із ПДВ і найголовніше це не відшкодування ПДВ. У цих умовах бізнес не має іншої можливості, аби вижити, як закласти нові податкові відрахування"- сказав Охріменко.
За його словами, зростанню інфляції сприяло також зростання цін в промисловості (15,4%) сезонність коливань цін на продовольчому ринку.
"Є дані, що за підсумками вересня населення купило готівкової валюти на суму на 1,6 млрд. доларів більше, ніж продало. Це дуже багато, що показує що ринок масово йде в тінь. І це теж прискорює зростання цін" - вважає Охріменко.
Нагадаємо, у вересні інфляція склала 2,9%. За даними НБУ, у вересні українці купили в банків валюту на $2,985 млрд., продали - на $1,374 млрд.: покупка населенням валюти зросла в порівнянні з серпнем на 41,1%, продаж зменшився на 20%.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас