Точка зору: Податок на нерухомість не стимулюватиме будівництво житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Податок на нерухомість не стимулюватиме будівництво житла

Казна та Політика
486
Податок на нерухомість не стимулюватиме будівництво житла. Таку думка сьогодні в інтерв'ю журналістам висловив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва України Дмитро Ісаєнко.
"Я вважаю, що податок на нерухомість не збере великих грошей для держави і ринок будівництва житла стимулювати не буде", - вважає він.
Д. Ісаєнко зазначив, що із загального обсягу будівництва житла 60-80% протягом останніх п'яти років - це індивідуальне житлове будівництво.
"Якщо ми сьогодні введемо податок на нерухомість, це точно не стимулюватиме людей, в яких є гроші, будувати житло більше 300 кв.м. Що стосується квартир, з цим теж є проблеми. Квартира більше 100 кв. м теж обкладатиметься певним податком. Але ми ж не можемо заганяти людей в ті параметри, які були при Радянському Союзі, - в двокімнатну квартиру в 50 кв. м або трикімнатну - 70 кв.м. Це неправильно", - додав він.
Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів.
За документом, для забезпечених громадян буде введений податок на нерухомість у розмірі 10 грн. за 1 кв. м на рік. Оподатковуватися буде площа, що перевищує 40 кв. м на одну людину, але при цьому мінімальна неоподатковувана площа складатиме 100 кв. м на родину в місті і 200 кв. м в сільській місцевості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас