Єврокомісія схвалила загальний податок на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила загальний податок на банки

200
Єврокомісія схвалила створення загальноєвропейського податку на прибутки банків і бонуси їх співробітників, повідомляє Associated Press. В той же час питання про податок на фінансові транзакції вирішено доки відкласти.
Представники Єврокомісії вважають, що податок на транзакції працюватиме лише в тому випадку, якщо буде перенесений на світовий рівень.
Обговорення обох податків буде продовжене 19 жовтня в Люксембурзі на зустрічі міністрів фінансів Євросоюзу. Якщо вони будуть схвалені, то законодавство повинне буде пройти і через уряди країн-учасників Союзу.
Єврокомісар із податків Альгірдас Семета заявив, що оподаткування фінансового сектора Європи зараз недостатнє. Відповідні збори допоможуть урядам країн єврозони швидко збільшити обсяг доходів бюджету.
Розмір податків доки точно не визначений. За словами Семети, 5-відсоткова ставка податку на прибутки і зарплати допоможе зібрати по всьому Євросоюзу близько 25 мільярдів євро.
Аналогічні пропозиції будуть обговорені в США, а також в наступному місяці на зустрічі лідерів G20 в Сеулі. Шанси на консенсус, проте, невеликі, оскільки американці виступають проти відповідних податків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас