"Сбербанк Росії" готовий виділити Україні 1 млрд дол. на добудову Хмельницької АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк Росії" готовий виділити Україні 1 млрд дол. на добудову Хмельницької АЕС

246
"Сбербанк Росії" готовий виділити Україні 1 млрд дол. кредиту під державні гарантії на будівництво третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС. Про це повідомив сьогодні генеральний директор відокремленого підрозділу "Атомпроектінжиніринг" Національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) "Енергоатом" Володимир Бронніков. За словами гендиректора, кошти надаються на 3 роки.
"Після затвердження проекту, коли стане зрозуміла повна вартість робіт, почнуться переговори по другій частині фінансування на всю будівництво", - продовжив В.Бронніков. Процентна ставка по кредиту ще не озвучувалася. Коментуючи можливість співпраці з іншими банками за цим проектом, керівник компанії відзначив, що поки відгукнувся лише "Сбербанк". За його словами, уряд РФ доручив цьому банку вести переговори про фінансування проекту.
Україна повинна сплатити зі свого боку не менше 15% загальної вартості будівництва. Грошей на це в тарифі поки немає. Тому "Енергоатом" звернувся до Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням збільшити вартість електроенергію АЕС для інвестування додаткової виручки в будівництво блоків. За попередніми оцінками, вартість розширення Хмельницької АЕС оцінюється в 4-5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас