Вино і шампанське подорожчають на 30%
В Україні утворюється дефіцит сировини для виробництва вина на внутрішньому ринку, який супроводжується відчутним зростанням цін на виноматеріали. Про це розповів генеральний директор української корпорації із виноградарства та виноробницької промисловості "Укрвинпром" Олександр Мацько в інтерв'ю "Коментарям".
"Цей рік надзвичайно несприятливий для вітчизняних виноградарів. За моїми прогнозами, урожай винограду виявиться майже на третину менше торішнього. Я думаю, цією осені зберуть всього близько 250-270 тис. т винограду - на 35% менше в порівнянні із 2009 роком, коли його валовий збір склав 415 тис. тонн", - розповів Мацько.
За його словами, в результаті серйозних втрат вже сьогодні утворюється явний дефіцит сировини для виробництва вина на внутрішньому ринку.
"Якщо минулої осені якісні виноматеріали реалізовувалися вітчизняними заводами первинного виноробства по 36-38 грн../дал, то тепер ціни злетять вгору на 40-100% - до 45-55 грн../дал на виноматеріали для виробництва ординарних вин і до 60-70 грн../дал - для шампанського і марочних вин. Найближчими місяцями це спричинить зростання цін на готову продукцію - вина і шампанське подорожчають як мінімум на 30%", - розповів глава асоціації.
За матеріалами: Proua.com
Поділитися новиною