Економічний ефект від Євро-2012 може виявитись сумнівним? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний ефект від Євро-2012 може виявитись сумнівним?

2472
Коментуючи вислови віце-прем'єр-міністра України Бориса Колесникова про збільшення кількості зайнятих в українській авіаційній галузі до 40 тисяч осіб у зв'язку з Євро-2012, економічні експерти висловили сумнів у досяжності цього показника.
Так, директор Інституту економічних і політичних досліджень Ігор Бураковський висловив думку, що досягнення такої кількості зайнятих в галузі можливе лише впродовж дуже короткого проміжку часу. "Я не виключаю, що така кількість залучених буде в якісь пікові моменти, максимум, протягом місяця. Але, я думаю, що на постійній основі не удасться збільшити кількість залучених в авіаційну галузь до 40 тисяч", - заявив І.Бураковський.
Аналогічної думки дотримується і керівник Центру політичного та економічного аналізу Олександр Кава, який вважає, що чемпіонат Європи з футболу 2012 року дасть імпульс лише для украй короткострокового сплеску у авіаційній галузі України. "Можливо, що на період проведення ігор авіакомпанії братимуть додаткові повітряні судна в лізинг, але потрібно розуміти, що Євро-2012 пройде, і пасажиропотік істотно знизиться після закінчення чемпіонату. Тому тут не потрібно бути дуже великими оптимістами і сподіватися лише на Євро. Євро - це декілька тижнів, а українська авіагалузь повинна жити до і після того", - вважає він
Крім того, економісти ставлять під сумнів отримання Україною масштабного економічного ефекту від проведення Євро-2012. "Я вважаю, що вкладення в Євро-2012 зовсім не обов'язково окуплять себе. Зараз складно говорити, що цей проект взагалі виявиться окупним. Економічний ефект від нього виходячи з об'єму витрат взагалі може виявитися сумнівним. Було багато прикладів, коли були проведені великі спортивні заходи, і країна виявилася в збитках", - вважає І.Бураковський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас