Лужков: Мене звільнили за відмову виконувати накази Кремля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лужков: Мене звільнили за відмову виконувати накази Кремля

1033
Колишній московський градоначальник Юрій Лужков дав ексклюзивне інтерв'ю CNN в якому розповів про причини звільнення і дав оцінку діючому керівництву країни. На думку Лужкова, президент Росії Дмитро Медведєв, "який звільнив його з посади", не справляється зі своїми обов'язками на посаді глави держави, про що свідчить нездатність Кремля вирішити найбільш гострі проблеми в країні, у тому числі проблему тероризму. Крім того, уряд не підтримав сільське господарство, допустивши істотне зниження об'ємів урожаю.
Екс-мер Москви додав, що ініціативи Медведєва суспільство сприймає з відкритою недовірою. "Коли він звільняє посадових осіб, здійснює кадрові перестановки, або починає якийсь черговий проект, все це сприймається зі скептицизмом", - зазначив Лужков. "Будь-яка ініціатива гідна похвали, проте вона повинна привести до конкретних результатів, які якраз доки і відсутні", - додав він.
Коментуючи своє звільнення, Лужков заявив, що це було потрібно Кремлю, аби заручитися підтримкою москвичів напередодні президентських виборів 2012 року, оскільки звільнення "незручного" мера може допомогти владі зміцнити свої позиції в столиці.
"Їм потрібний той, хто згоден виконувати команди Кремля. Тому моя кар'єра мера Москви закінчилася", - пояснив Лужков. "Не за горами президентські вибори 2012 року. Влада хоче, аби її підтримав їх новий московський ставленик. Їм потрібна людина з їх кола на посаді мера", - відзначив він, уточнивши, що "мер Лужков незручний, самодостатній і незалежний".
Питання кореспондента CNN - чи давно і чому Лужков перестав бути частиною правлячої еліти - колишній глава Москви переадресував президентові Медведєву.
На закінчення інтерв'ю Лужків в черговий раз відкинув звинувачення в незаконній підтримці бізнесу своєї дружини, Олени Батуриної, заявивши, що інформаційна кампанія у ЗМІ була частиною кремлівського плану із його дискредитації.
"Я з усією відповідальністю заявляю, що будучи мером не допомагав їй (Батуриній - ред.) і її бізнесу. Талановитих людей потрібно заохочувати, а не підозрювати того або іншого", - підкреслив Лужков.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас