Київ та Баку готують стратегічний договір про співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ та Баку готують стратегічний договір про співробітництво

180
Україна та Азербайджан готують стратегічний договір про співпрацю на наступних 5 років. Про це на брифінгу після спільної міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.
За його словами, цей договір стосуватиметься всіх галузей економіки.
У свою чергу перший заступник прем'єр-міністра Азербайджану Ягуп Яюбов заявив: "Ми хочемо найближчим часом підготувати план заходів щодо подальшого розвитку і виконання економічного співробітництва на 2011-2915 роки".
На сьогоднішньому засіданні комісії сторони домовилися про співпрацю в паливно-енергетичному комплексі (ПЕК), у важкому машинобудуванні, в енергомашинобудуванні, в сільському господарстві, в оборонному комплексі та інших.
Говорячи про постачання нафти із Азербайджану, Клюєв зазначив: "Ми домовляємося про те, щоб збільшити їх (постачання нафти із Азербайджану). Через дві-три тижні ви побачите результат".
"Той факт, що ми в 2010 р. збільшили товарообіг фз Азербайджаном в 2,6 рази і фактично вийшли на докризовий рівень, говорить про те, що у нас є величезна перспектива", - заявив Клюєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас