Тріше: Ставка ЄЦБ зараз відповідає ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Ставка ЄЦБ зараз відповідає ситуації

Фондовий ринок
230
Базова відсоткова ставка Європейського центрального банку (ЄЦБ) зараз "адекватна" ситуації в економіці, заявив глава банку Жан-Клод Тріше на прес-конференції за підсумками засідання ЄЦБ, на якому було прийнято рішення зберегти ставку 1% річних.
Заява глави європейського ЦБ говорить про те, що банк не має наміру негайно вводити нові заходи пзі стимулювання економіки, зазначають експерти.
"Рада керівників ЄЦБ, як і раніше, вважає, що поточний рівень ставки відповідає ситуації в економіці, - заявив Ж.-К.Тріше. - Ми вважаємо, що коливання цін в регіоні залишаться стриманими. Відновлення економіки продовжуватиметься помірними темпами, і кредитно-грошові умови є стимулюючими".
"Останні статдані й опитування в цілому підтверджують наші очікування помірного зростання економіки в другому півріччі 2010 року як в єврозоні, так і у всьому світі, - зазначив глава ЄЦБ. - Імпульс до підйому економіки зберігається, відновлення глобальної економіки продовжиться".
Прискорення інфляція в регіоні, за словами Ж.-К.Тріше, було очікуваним і відображає, головним чином, збільшення вартості нафти.
В цілому інфляція повинна залишитися невисокою, зазначив він.
Глава ЄЦБ підтримує "сильний долар" і невдоволений "безладними" коливаннями курсів світових валют.
"Я поділяю думку американських регуляторів, які заявляють про те, що сильний долар на користь США", - зазначив він.
Відповідаючи на питання про те, наскільки він стурбований зміцненням євро до американської валюти, Ж.-К.Тріше заявив: "Я хотів би сказати, що курси валют повинні відображати базову ситуацію в економіці. Надлишкова волатильность і безладні коливання курсів негативно позначаються на фінансовій стабільності країн і регіонів".
Курс євро до долара США перевищив рівень у $1,4 вперше з лютого на тлі виступу Ж.-К.Тріше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас