У Криму чекають мосту до Росії до 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму чекають мосту до Росії до 2014 року

220
Україна і Росія активізують підготовку до будівництва моста через Керченську протоку, аби здати його до 2014 року, запевнив голова Ради міністрів Криму Василь Джарти.
Як повідомляє в четвер Головне управління інформаційної політики Ради міністрів Криму, про це кримський прем'єр заявив після повернення із Геленджика, де він брав участь у роботі першого міжрегіонального економічного форуму "Росія-Україна", який відбувся під головуванням президентів Росії і України.
"Важливо встигнути здати міст до 2014 року. Президенти України і Росії підтримують цей проект, так що сумнівів немає - мосту бути", - сказав Джарти. При цьому він додав, що кримські проектні інститути готові брати участь в розробці проекту транспортного переходу "Керч-Кубань".
Голова Радміну Криму також зазначив, що президент Росії Дмитро Медведєв за підсумками форуму доручив міністрові транспорту Росії в місячний термін обрати російський банк, який братиме участь у фінансуванні підготовки передпроектної документації будівництва транспортного переходу.
Як повідомляє головне управління інформполітики Радміну автономії, в своєму виступі на форумі кримський прем'єр підкреслив, що стабілізація відносин між Україною і Росією позитивно вплинула на пасажиропотік через Керченську протоку. За його словами, кількість туристів, які в'їжджають до Криму з Краснодарського краю Росії, збільшилось у багато разів.
"Паромна переправа "Керч-Кубань" працює інтенсивно, але влітку, на піку туристичного сезону, пороми не могли впоратись, і тому створення постійного транспортного переходу через протоку набуває ще більшої актуальності. Будівництво моста, безумовно, дасть потужний імпульс російській та українській економіці. Зараз цим питанням займається україно-російська робоча група, до якої входять і представники Ради міністрів Криму", - зазначив Джарти, виступаючи на першому міжрегіональному економічному форумі "Росія-Україна".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас