ЄС схвалив угоди про скасування віз із Бразилією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС схвалив угоди про скасування віз із Бразилією

146
Європейский Союз схвалив дві угоди з Бразилією, які дозволять громадянам подорожувати без віз на період до трьох місяців протягом півроку. Рішення було прийняте на засідання ради міністрів із питань юстиції і внутрішніх справ ЄС в Люксембурзі.
Одно угода стосується власників звичайних паспортів, друга - власників дипломатичних і службових паспортів. Великобританія і Ірландія не є учасниками угод.
Прийняття угоди дозволить громадянам Естонії, Кіпру, Мальти і Латвії отримати можливість подорожувати до Бразилії без віз. На сьогодні, лише ці чотири країна-члени ЄС не мали відповідних нормативно-правових документів, в той час, як громадяни Бразилії мали можливість без віз відвідувати країни-члени Шенгенської зони з 2001 року.
Схвалення угоди передбачає можливість безвізових візитів з метою туризму, відвідин родичів, пошуку комерційних можливостей, відвідування зустрічей, конференцій, семінарів, участь в спортивних змаганнях.
разом з тим, кілька категорій громадян не включені в ці угоди. Серед них громадяни, які хочуть зайнятися дослідницькою, викладацькою і соціальною роботою або здійснювати релігійну, місіонерську і артистичну діяльність. Крім того, угоди не поширюються на громадян, що бажають знайти роботу.
Схвалені документи не відміняють двосторонніх угод про відміну віз між країнами-членами ЄС і Бразилією, а доповнюють їх. Бразилія і ЄС почали переговори про підписання угод про безвізовий режим в квітні 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас