Німецькі католики вирішили позбавитись від Санта-Клауса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі католики вирішили позбавитись від Санта-Клауса

55
Група німецьких католиків запропонувала відмовитися від образу Санта-Клауса і замінити його святим Миколаєм, повідомляє Reuters. Релігійна організація вважає, що Санта-Клаус, який є символом Різдва на Заході, - це винахід індустрії реклами і уособлення суспільства вжитку.
За декілька місяців до святкування Різдва група католиків почала закликати своїх співвітчизників до створення спеціальних "зон, вільних від Санта-Клауса". Вочевидь, мається на увазі відмова від розміщення зображень Санти в торговельних точках, кафе та інших місцях, де зазвичай незадовго до Різдва з'являються малюнки, листівки, плакати і фігури, що змальовують знаменитого персонажа.
Кампанія проти Санта-Клауса отримала підтримку німецьких знаменитостей. Однією з однодумниць релігійної групи стала телеведуча Ніна Рюге, яка заявила, що "на відміну від Санта-Клауса святий Миколай дарує дітям духовне багатство замість того, щоб заохочувати в них прагнення отримати якомога більше матеріальних цінностей".
Християнський святий Миколай є протитипом Санта-Клауса. Ім'я Санта-Клауса з'явилося в результаті спотворення голландської транскрипції імені святого Миколая. Не дивлячись на те, що Санта-Клаус, по суті, є своєрідною святковою версією святого Миколая, його образ далекий від образу християнського чудотворця.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас