ФДМУ опротестував рішення суду про скасування приватизації "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ опротестував рішення суду про скасування приватизації "Луганськтепловозу"

Казна та Політика
259
Фонд держмайна України (ФДМУ) і Брянський машзавод (БМЗ) подали апеляцію на рішення Госпсуду Києва про скасування результатів конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу", повідомив вчора представник Mantara Holding В'ячеслав Деришев, пише "Комерсант-Україна". "БМЗ подав апеляцію на рішення суду 1 жовтня, а ФДМУ - 5 жовтня", - уточнив він.
Нагадаємо, 21 вересня Госпсуд Києва скасував результати конкурсу з продажу "Луганськтепловозу" за позовом Mantara Holding, який не був допущений до торгів. Бенефіціарами компанії є підприємці Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
Нагадаємо, що пов'язана з групою "Приват" Mantara Holding добилася в суді визнання результатів конкурсу з приватизації підприємства недійсними і заявила про готовність заплатити за "Луганськтепловоз" понад 600 млн грн. в разі проведення нового аукціону.
21 вересня ц.р. керівництво Mantara Holding заявило, що компанію повідомили про брак документів за день до торгів, хоча заявка була подана ще 7 червня.
Відзначимо також, що 31 серпня ц.р. ФДМУ надіслав лист БМЗ з пропозицією розірвати угоду купівлі-продажу "Луганськтепловозу". Тоді глава ФДМУ Олександр Рябченко відзначав, що 30 серпня - був останній день, коли мав відбутися розрахунок по "Луганськтепловозу", а гроші на рахунки так і не надійшли.
Нагадаємо, що БМЗ мав сплатити 410 млн грн. плюс 20% від цієї суми штрафних санкцій у розмірі 82 млн грн., а також 2 млн грн. пені.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас