Грузія не підтримає вступ Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія не підтримає вступ Росії до СОТ

Казна та Політика
496
Грузія не підтримає вступ РФ до Світової організації торгівлі (СОТ), доки не вирішиться митне питання. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Грузії Ніколоз Гілаурі в інтерв'ю Associated Press, передає РБК.
Грузинський прем'єр пояснив, що Москва не дозволяє грузинським митникам працювати на двох спірних територіях - Абхазії і Південній Осетії. Грузія у свою чергу наполягає на спільному з Росією обслуговуванні прикордонних переходів на цих територіях.
Гілаурі закликав Росію дотримуватися правил СОТ, перш ніж до неї приєднатися. "Ми за те, щоб Росія вступила до СОТ за правилами організації", - заявив грузинський прем'єр, додавши, що відповідно до вимог СОТ прикордонні території двох держав повинні контролюватися обома сторонами.
Нагадаємо, 1 жовтня 2010 р. президенти РФ і США Дмитро Медвєдєв і Барак Обама в телефонній розмові підтвердили завершення двосторонніх переговорів про вступ Росії до СОТ. Наступні раунди переговорів про приєднання РФ до СОТ пройдуть в Женеві 25 жовтня і 5 грудня 2010 р.
Відзначимо також, що 13 вересня ц.р. МЗС Грузії заявляв, що Грузія перебуває в таких відносинах з Росією, за якими стоїть безліч невирішених проблем, і СОТ - не найбільш животрепетна з них. Проте, як відзначали тоді грузинські дипломати, однозначно Грузія не підтримуватиме Росію в її прагненні вступити до СОТ.
Також 21 вересня ц.р. голова уряду РФ Володимир Путін заявив, що сумнівається в можливості вступу РФ до СОТ в 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас