МВФ: Зростання китайської економіки в 2010 році складе 10,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Зростання китайської економіки в 2010 році складе 10,5%

Казна та Політика
178
Зростання ВВП Китаю в 2010 році досягне 10,5%. Такий прогноз зроблений в доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ) про розвиток світової економіки.
Як повідомили китайські ЗМІ в четвер, в документі також вказується, що в 2011 році темпи зростання китайської економіки складуть 9,6%, тобто "зростання економіки продовжиться, але його темпи дещо знизяться".
При цьому МВФ відзначає, що такі темпи розвитку в 2011 році передбачають "серйозне обмеження нових кредитів, зниження напруженості на ринку нерухомості, вживання заходів з заборони ризиків кредитування житлового будівництва".
В доповіді вказується, що "в короткостроковий період нинішнього і наступного років зростання на дві третини буде забезпечено за рахунок приватних потреб населення, на одну третину - за рахунок діяльності уряду, а вклад нетто експорту наблизиться до нуля".
Як вказується в повідомленні, в доповіді висловлюється думка, що "зростання економіки в середньостроковий період визначатиметься тим, чи зможе Китай збалансувати рушійні сили розвитку, тобто значною мірою базуватися на внутрішньому, а не на зовнішньому споживанні".
Як повідомлялося раніше, в першому півріччі 2010 року темпи зростання китайської економіки склали 11,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас