Кінах; Бізнес в Україні зазнає втрат через недосконалий механізм визначення митної вартості товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах; Бізнес в Україні зазнає втрат через недосконалий механізм визначення митної вартості товарів

Казна та Політика
503
Державній митній службі України необхідно удосконалити механізм визначення митної вартості товарів, вважає президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах.
"Є випадки адміністративного визначення митної вартості, без відповідного економічного обґрунтування. Ми маємо приклади, коли митна вартість вже перевищує оптову ціну цього товару на внутрішньому ринку. Це збільшує інфляцію", - сказав він на брифінгу в Державній податковій адміністрації в середу.
За його словами, ця серйозна проблема зажадає проведення консультацій бізнесу з урядом: збереження ситуації без змін спричинить погіршення фінансових результатів підприємств і скорочення відрахувань до бюджету.
"Потрібно відпрацювати механізм митної вартості і звичайної ціни для того, щоб не створювати несприятливі умови для нашої української економіки", - підкреслив він.
Глава УСПП також відзначив складну ситуацію з кредитуванням: відсутність належного доступу до кредитних ресурсів стримує економічний розвиток.
"І фізичні і юридичні особи в Україні ізольовані від цивілізованого доступу до кредитних ресурсів - як із процедур, так і за вартістю", - сказав Кінах.
За його словами, ця проблема вимагає ретельного обговорення на рівні Національного банку і Кабінету міністрів.
говорячм про підготовку Податкового кодексу, Кінах відзначив важливість забезпечення його безпечного впровадження, після остаточного затвердження.
"Нам треба буде разом (з податковою адміністрацією) дуже серйозно підсилити роботу із цивілізованого введенню його в дію - без бюджетних ям і з досконалим адмініструванням", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас