У Росії введуть страхування від невиплати зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії введуть страхування від невиплати зарплат

Казна та Політика
149
Мінекономрозвитку РФ почало розробляти механізм страхування працівників від неотримання зарплати при банкрутстві компаній. Про це заявила глава міністерства Ельвіра Набіулліна.
В якості прикладу такого страхування міністр навела досвід інших країн. За її словами, в них існують спеціальні фонди, в які працедавці відраховують частину коштів. Якщо компанія стає банкрутом, кошти із цих фондів йдуть на виплату зарплат співробітникам.
Набіулліна також зазначила, що під час кризи у збанкрутілих компаній часто не вистачало коштів на те, аби погасити заборгованість перед співробітниками. При цьому саме їм борги повинні виплачуватися в першу чергу.
Міністр попередила, що механізми страховки зарплати почнуть діяти не раніше, ніж через два роки, оскільки уряд не хоче обтяжувати бізнес додатковими витратами.
Раніше 6 жовтня міністр фінансів Росії Олексій Кудрін заявив, що податкове навантаження на бізнес в 2011 році зросте на 2,3 відсотка, а до 2013 року - на 3,6 відсотка. Бізнесмени вже неодноразово просили уряд відкласти підвищення внесків до Пенсійного фонду, Фонд обов'язкового медичного страхування і Фонд соціального страхування до 34 відсотків. Воно повинне статися з 1 січня 2011 року.
За даними Росстату, борги із зарплати в Росії на кінець серпня 2010 року складали 3,35 мільярда рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас