Точка зору: У світі достатньо пшениці. але не там, де потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: У світі достатньо пшениці. але не там, де потрібно

Аграрний ринок
365
У світі зараз існує достатня кількість запасів пшениці, не дивлячись на те, що для задоволення всіх потреб може знадобитись перевозити зерно між континентами, наводить агентство Bloomberg слова старшого аналітика відділу злаків і насіння олійних культур британської Ради із розвитку сільського господарства і садівництва Джека Ваттса.
"Було б неправильно вважати, що запаси пшениці в цілому в світі зараз дуже мізерними, - заявив Д.Ваттс. - В США запаси на початок періоду більш ніж в два рази перевершують показник 2007 року". Саме це, за словами експерта, "робить світ значно приємнішим місцем, ніж він був в 2007 році".
"Пшениці цілком достатньо, - упевнений Д.Ваттс. - Просто вона не в тому місці, і її потрібно перевозити".
Експерт констатував, що в особі Росії цього року світ "втратив джерело найдешевшої пшениці". "Чи не став світ дуже покладатися на російську пшеницю? - задається питанням співрозмовник Bloomberg. - З континентальним кліматом, як в Росії, та інших країнах колишнього СРСР, не можна гарантувати виробництво".
На думку Д.Ваттса, у виграші від зернової кризи в причорномор'ї будуть в першу чергу США, якість пшениці в яких, ймовірно, буде вищою, ніж в країнах Євросоюзу. Недоліком США буде лише відносна вища вартість перевезення пшениці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас