В Хорватії відкрився музей нещасного кохання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Хорватії відкрився музей нещасного кохання

143
В хорватській столиці Загребі відкрився музей нещасного кохання, пише The Croatian Times. Ідея експозиції належить два місцевим художникам, які розлучилися в 2006 році і вирішили зібрати речі, які б нагадували їм про їхнє згасле почуття.
Як розповіла Олінка Вістіца, незабаром після того, як вона і її колишній коханий зібрали свою колекцію, вони попросили своїх друзів, які теж пережили розставання, віддати їм предмети, пов'язані зі розірваними стосунками. Протягом декількох років вони збирали експонати для музею і складали їх в трейлері.
Незабаром після того, як художники зібрали потрібну їм кількість предметів, вони відкрили експозицію на колесах, яку демонстрували по всій Європі. Восени 2010 року було вирішено заснувати повноцінний музей в окремій будівлі. Постійна експозиція відкрилася у вівторок, 5 жовтня.
Всього в колекції музею розбитих сердець - понад 600 експонатів Серед них, наприклад, є сокира, яка музею передала лесбіянка, яка розлучилася з подругою. За її словами, цією сокирою вона знищила все, що нагадувало їй про колишню кохану. Крім того, в музеї можна поглянути на жовтий моторолер Vespa, придбаний закоханим в надії, що він і його подруга вирушать на цьому транспортному засобі в романтичну подорож.
За словами засновників музею, експозицію відвідують три типи людей - просто зацікавлені відвідувачі; ті, хто в даний час переживає через розрив стосунків з коханим; а також ті, кого можна назвати нещасним в коханні. Художники вважають, що їхня виставка дасть страждальникам-закоханим терапевтичний ефект.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас