Пожежники Орегону зняли з дерева приспаного ведмедя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пожежники Орегону зняли з дерева приспаного ведмедя

74
Пожежні міста Бенд, штат Орегон, провели операцію зі зняття з дерева великого ведмедя, повідомляє KTVZ-TV. Щоб опустити 136-кілограмову тварину на землю, співробітникам пожежної охорони міста потрібно було тимчасово приспати ведмедя.
Як розповіли місцеві мешканці, ведмідь прийшов в один з житлових кварталів. Опинившись поряд з житловими будинками, він почав гриміти сміттєвими баками, в які заглядав у пошуках їжі. Після "рейду" по смітниках ведмідь заліз на дерево на висоту близько 18 метрів.
Жителі Бенда звернулися до фахівців з природоохоронного відомства, а ті, у свою чергу, попросили пожежників допомогти зняти ведмедя з дерева. З метою безпеки тварину було вирішено приспати за допомогою транквілізаторів.
Як тільки ведмідь отримав достатню дозу препарату (у тварину вистрілили декількома шприцами з транквілізаторами), пожежники почали чекати, коли він засне. Побачивши, що ведмідь занурився в сон, співробітники пожежної охорони почали знімати його. На це в них пішло декілька годин.
"Це було непросто - спустити ведмедя на землю цілим і неушкодженим. Якби він уві сні впав з дерева, він міг би отримати травми", - відзначили фахівці.
Співробітники природоохоронного відомства відзначили, що цей випадок появи ведмедя в місті став вже другим за останній тиждень. За словами експертів, час від часу ведмеді забрідають в житлові квартали у пошуках їжі, проте так часто, як цієї осені, зазвичай вони не стикаються з людьми.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас